Politică

Burduja: Da, sunt finul domnului Videanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este unul dintre politicienii testați de Partidul Național Libertal pentru o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, post pentru care mai este evaluat şi fostul component al Generaţiei de Aur, Ionuţ Lupescu, şi pentru care va mai candida actualul edil Nicuşor Dan, fiind posibilă şi o implicare în bătălia electorală a Gabrielei Firea.

La România TV, Burduja s-a declarat încrezător în şansele sale la alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

„Două treimi din bucureșteni nu îi mai vor primar nici pe Firea, nici pe Nicușor. Apoi, ca profil, primul lucru e că vor un nume nou, apoi să fie cu pregătire, iar eu corespund. Eu nu cred că Bucureștiul trebuie să se uite înapoi, ci înainte și departe, către alte capitale europene. Nu cred că bucureștenii au fost mulțumiți de Firea, de-aia i-au luat mandatul. Apoi, la Nicușor, e de ajuns să ne uităm în jur: trafic blocat, se pierd ore întregi, în parcuri, în Herăstrău, îți rupi gâtul, nu e apa caldă” a declarat liberalul.

Sebastian Burduja a fost întrebat și despre tatăl său, Marinel Burduja, membru în Consiliul de Administrație al ALRO Slatina, firmă care se află într-un parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia pentru construirea unei centrale pe gaze la Ișalnița.

„A fost vicepreședinte al BRC(Băncii Române de Credite n.r.). Nu tatăl meu m-a făcut celebru pe mine, ci invers. Tatăl meu a lucrat, între 94-96, la BRC și a fost dat afară pentru că s-a opus acelor abuzuri. Nu a fost suspect, cercetat, nu a avut nicio problemă cu legea. Nu a fost ofițer de securitate, a și câștigat un proces recent cu cineva care îl făcea securist. Mi-a spus, și îl cred, că nu a avut nicio legătură cu securitatea comunistă. S-a țesut toată această poveste pentru că nu aveau cu ce să dea în mine. El este la ALRO prin concurs, nu am influențat cu nimic această companie. Da, sunt finul domnului Videanu, îl știu de o viață, dar întotdeauna am păstrat relația doar într-o notă personală, fără legătură cu politica. Vorbim chestii generale, dar niciodată nu s-a implicat. Cred că a fost un primar bun, deci sigur că mă pot sfătui cu dânsul, dar repet, Bucureștiul are nevoie să se uite în viitor, nu în trecut. Bucureștiul, pe datele Eurostat este peste multe capitale europene la nivel de trai”, a declarat ministrul.

 

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: