Sport

Cer pedeapsă mai mare pentru Halep

Simona Halep și-a jucat, vineri, ultima carte pentru a convinge Tribunalul din Lausanne că nu merită să fie suspendată 4 ani pentru dopaj.

La capătul celor trei zile de audieri, la care a participat și fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, Simona este optimistă. Speră că judecatorii îi vor reduce la jumătate pedeapsa primită de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat.

Dupa 25 de ore de audieri, la ieșirea din sală de judecată, Simona Halep s-a declarat convinsă că adevărul iese acum la suprafață.

Simona Halep: "Nu pot să vă spun nimic despre ce a fost la audieri, dar pot să vă spun că audierea aceasta mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea și vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitor la adevar și sunt foarte încrezătoare că se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată".

În ultima zi a desfășurării procesului de la Lausanne din Elvetia, Simona Halep a stat față în față cu acuzatorii din partea Agentiei Internationale pentru Integritate in Tenis. Aceștia au susținut că jucătoarea nu s-a contaminat cu Roxadustat în mod accidental și au cerut majorarea pedepsei inițiale.

Însă, dupa ce fostul antrenor al Simonei, francezul Patrick Mouratoglou, a recunoscut că el a fost cel care i-a recomandat suplimentul care s-a dovedit contaminat cu roxadustat, Simona speră să-i fi convins pe judecători că nu s-a dopat intenționat.

Simona Halep este suspendată, pentru dopaj, până în octombrie 2026.

 

Vizualizări: 359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: