Social-media

Cum s-a terminat procesul pentru „Eclerul la tavă”

Jamila a făcut declarații cu ochii în lacrimi pe contul său de Youtube, după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat Laurei Laurențiu, colega sa de breaslă, pentru renumitul „ecler la tavă”.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta. Este un moment foarte greu pentru mine. Încerc din răsputeri să nu plâng. Am primit un val enorm de ură pentru un lucru pe care nu eu l-am început. Mă văd nevoită astăzi să vorbesc despre un subiect care îmi face un rău enorm.

Îmi pare rău că mă vedeți în situația asta. Au fost cinci ani în care nu am putut să vorbesc despre acest subiect pentru că încă se judeca acest proces pentru care mă blamează toată lumea. A fost o situație care mi-a adus mult stres și care m-a făcut să mă gândesc foarte bine la ceea ce se întâmplă în jurul meu”, a povestit Jamila.

Între Jamila și Laura a izbucnit un conflict pe tema rețetei deliciosului desert franțuzesc, dar și a drepturilor de difuzare.

„Am primit multe mesaje despre furtul de rețete și mi se spune că fur rețete. Nu există drept de autor pentru rețete. Pe rețete nu poți pretinde că ai drept de autor și nici brevet de invenție. Mi se pare periculos să aducem aceste acuze pentru că în 2024 nu inventează nimeni rețete”, a mai precizat Jamila.

Jamila s-a plâns în instanță că imaginea ei și onoarea în fața fanilor și partenerilor au avut de suferit. Așa că a cerut despăgubiri de peste 5.000 de euro. A pierdut însă și la Tribunal, și la Curtea de Apel, iar acum la Instanța Supremă.

După mai bine de patru ani de dispute, și nu în bucătărie, ci în sălile de judecată, înalta Curte de Casație și Justiție a impărțit dreptatea Laurei Laurențiu, care a avut întâietate în prezentarea reteței prăjiturii „Ecler la tavă” și care nu va trebui să îi plăteacă rivalei sale nicio despăgubire.

În schimb, Jamila a fost obligată să îi plătească 10.000 de lei cheltuielile de judecată celei pe care a pârât-o în justiție.

 

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: