Justiție

O sută de percheziții în mai multe județe

O sută de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Olt, Dolj, Gorj,Teleorman şi Vâlcea într-un dosar privind achiziţii fictive de deşeuri în vederea obţinerii de bonificaţii. Acuzaţii în dosar sunt de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, prejudiciul fiind estimat la 3,6 milioane de lei.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pun în aplicare 100 de mandate de percheziţie domiciliară, la sediile unor persoane juridice, din judeţele Olt (46), Dolj (33), Teleorman (16), Vâlcea (3), Gorj (1) şi Bucureşti (1), într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals”, anunţă IGPR.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăţi comerciale din oraşul Corabia ar fi înregistrat în documentele de evidenţă contabilă ale societăţii achiziţii fictive de deşeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obţinerii unor sume de bani cu titlul de bonificaţii de la organizaţii care implementează răspunderea extinsă a producătorului (O.I.R.E.P.) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deşeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Olt, poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj şi D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 1.

 

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: