Economie

S-a scumpit benzina

Pretul carburanţilor continuă să crescă. În unele benzinării, au fost chiar două scumpiri pe zi în ultima perioadă. Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.8%, ceea ce înseamna că un plin costă astăzi cu aproximatic 20 de lei mai mult decat în urma cu 30 de zile.

Preţul carburanţilor continuă să crească, iar în unele benzinării au fost chiar două scumpiri pe zi în ultima perioadă. În doar o săptămână preţul benzinei standard, de exemplu, a crescut cu aproape 20 de bani/ litru.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5.8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 19.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
Scumpiri sunt şi la alte tipuri de carburant.

În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 5.1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 18.5 lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

Prima scumpire semnificativă a avut loc la 1 ianuarie 2024, atunci când au fost majorate accizele la carburant. De atunci, preţul carburanţilor a continuat să crească. În vara acestui an urmează o a doua majorare a accizelor.

În România, piaţa comustibililor este marcată de un fenomen periculos, avertizează analiştii. Atunci când cotaţiile petrolului cresc, creşte şi preţul la pompa rapid. Atunci când cotaţiile scad, ieftinirea la pompă întârzie.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: