Eveniment

 Câinii de pe lângă casele oamenilor riscă să dispară

Un număr de 17 parlamentari de la UDMR, PSD şi neafiliaţi au depus la Senat o propunere legislativă care prevede ca sterlizarea câinilor aparţinând raselor comune şi metişilor acestora şi care au stăpân să nu mai fie obligatorie. 

Dacă sterilizarea câinilor care păzesc turmele, fără să fie câini ciobănești de rasă, și a câinilor ținuți de oameni pentru paza locuințelor rămâne obligatorie, aceștia ar putea să dispară, argumentează inițiatorii.

Propunere legislativă modifică art.13, indice 2 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

„Este obligatorie sterilizarea câinilor fără stăpân aparţinând rasei comune, metişii acestora, excepţie făcând exemplarele cu regim special prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă”, prevede proiectul de lege.

Iniţiatorii motivează că în OUG 155/2001 nu este făcută o diferenţiere între obligativitatea sterilizării câinilor fără stăpân şi cei care au adoptat aceşti câini.

Vizualizări: 45

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: