Externe

A cincea noapte de violențe în Franța

Președintele Emmanuel Macron a avut duminică o întrevedere de urgență cu premierul și principalii membri ai guvernului, după violențele ce au continuat în Franța pentru a cincea noapte consecutiv.

 

Răzvrătiții au încercat să incendieze casa primarului unei suburbii a Parisului, forțând poarta cu o mașină în flăcări. Și au aruncat cu petarde când soția primarului și copii mici au fugit îngroziți. Soția a fost dusă la spital cu fractură la picior, după atacul care este anchetat ca tentativă de omor, anunță procurorii. 

Au fost din nou ciocniri cu poliția, mai ales la Marsilia, în sudul Franței.

Au mai fost tulburări la Nisa și Strasbourg, în cea de a cincea noapte de violențe după moartea unui adolescent de 17 ani, de origine musulmană, împușcat de un polițist de aproape, la o oprire în trafic, în suburbia pariziană Nanterre.

Pe de altă parte, o prezență masivă a poliției în centrul Parisului, pe Champs Elysee, a descurajat acolo protestele violente și jafurile.

În cele cinci nopți de violențe, spune ministrul de interne, vandalii au incendiat 2.000 de vehicule și au distrus mai bine de 700 de magazine. Peste 200 de polițiști au fost răniți.

Totuși, sâmbătă a fost o noapte ceva mai calmă decât precedenta - 720 de arestări, în comparație cu peste 1.300, cu o noapte înainte.

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: