Comunitate

A leșinat când a primit decizia de recalculare

Un bărbat care a lucrat ca mecanic de locomotivă toată viața, și a muncit în condiții grele, pur și simplu a leșinat atunci când a primit decizia de recalculare de la poștaș. Bărbatul avea o pensie de 7000 de lei, iar acum pensia i-a scăzut cu mai bine de 2.500 de lei.

“Mi-era rău l, am leșinat când mi-a venit asta ieri. Am fost fochist, la 18 ani dădeam cu lopata la locomotiva cu aburi. Am lucrat numai pe locomotiva, vreo 2 ani și ceva am avut condiții normale de muncă. S-a muncit corect și în condiții grele. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa ceva?”, a declarat pensionarul pentru digi24.ro.

Chiar dacă omul o să primească tot 7.300 de lei, pensia lui nu va mai fi indexată câțiva ani. Practic, indexarea se va aplica la cei 4.800 de lei, iar pensia va rămâne așa până când indexările vor ajunge la cei 7.300 de lei.

Cei nemulțumiți de decizii merg la casele de pensii. Angajatii caselor de pensii se așteaptă ca în următoarele luni, la ghișee să fie în permanență cozi, în funcție de cum își primesc pensionarii deciziile de recalculare. Tocmai de aceea vor deschide mai multe ghișee pentru relațiile cu publicul.

 

Vizualizări: 3,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: