Comunitate

A murit Florentina Satmari

A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României. Triste veste a fost anunțată de Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari.

„Ne-a părăsit MAMUCA

Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!”, a scris artista pe pagina sa de socializare.

Absolventă a Conservatorului, secția canto clasic
Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” - secţia canto clasic, Florentina Satmari a scris o pagină de aur în istoria TVR datorită nenumăratelor emisiuni de muzică populară pe care le-a produs la sugestia şi îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

A descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR, a realizat împreună cu Paul Urmuzescu emisiuni-spectacol intitulate de la “Allhambra la Tănase”, dar şi emisiuni despre creaţia marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor: “Crizantema de Aur” de la Târgovişte, “Maria Tănase” de la Craiova.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: