Externe

A murit Mihail Gorbaciov

Mihail Gorbaciov, primul președinte al Uniunii Sovietice, a murit, a anunțat marți Spitalul Clinic Central. Avea 91 de ani.

„În această seară, după o boală gravă și prelungită, Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit”, a spus spitalul.

Gorbaciov s-a născut la 2 martie 1931. A absolvit Departamentul de Drept al Universității de Stat din Moscova în 1955 și mai târziu a primit o a doua educație în 1967 de la Institutul Agricol din Stavropol. Gorbaciov s-a alăturat Partidului Comunist în 1952 și a devenit membru al Comitetului Central al acestuia în 1971.

Ultimul secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist, a fost ales în această funcție în 1985, după moartea predecesorului său Konstantin Cernenko.

Gorbaciov a promovat glasnost - o politică de discuție deschisă a problemelor politice și sociale - și perestroika, o politică de reforme politice și economice.

A fost primul și ultimul președinte al Uniunii Sovietice, câștigând alegerile pentru această funcție în martie 1990 și demisionând pe 25 decembrie 1991.

Gorbaciov a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 1990. După ce a demisionat din funcția de președinte sovietic, a fost implicat în activități sociale și activități literare.

Vizualizări: 50

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: