Eveniment

Accident cauzat de vijelie

A fost furtună puternică, miercuri după-amiază, 2 august 2023, pe raza județului Buzău, în apropierea municipiului Râmnicu Sărat. Două vehicule s-au răsturnat, pe drumul național DN2 (E85), în punctul Crucea Comisoaiei, din cauza vremii nefavorabile.

Mai puțin de 15 minute a durat vijelia, însoțită de ploi abundente cu gheață, dar suficient cât să aibă urmări grave. Două vehicule s-au răsturnat pe drumul european E85, la Crucea Comisoaiei, între Buzău și Râmnicu Sărat, din cauza rafalelor de vânt, a vizibilității reduse, dar și a carosabilului acoperit cu grindină.

Amploarea furtunii a fost surprinsă prin câteva filmări postate de pasagerii unor vehicule care se aflau în trecere prin acest punct, la orele amiezii. Pe unul dintre clipuri apare dubița răsturnată pe o parte și o ambulanță oprită pentru a acorda primul ajutor celor implicați.

O dubă s-a răsturnat pe DN2, miercuri după amiază, 2 august 2023. La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Potrivit Poliției, nu au fost victime în urma incidentului produs pe fondul înrăutățirii bruște a vremii.

Pe același tronson din drumul european E85, între Crucea Comisoaiei și Oreavu, tot în timpul furtunii, un camion s-a răsturnat. Șoferul a avut nevoie de îngrijiri medicale, conform unor martori.

Episodul de vreme extremă s-a abătut mai întâi peste localitățile de la munte ale județului Buzău. La Siriu, rafalele puternice au doborât mai mulți copaci pe carosabil, în zona Viaductului Stânca Teherău. Drumarii au intervenit pentru îndepărtarea arborilor, traficul desfășurându-se dirijat pe durata intervenției.

 

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: