Comunitate

Amendat după ce s-a lăudat cu captura pe facebook

Garda de Mediu Bacău a intervenit în urma unei sesizări primite de la un utilizator de pe rețeaua de socializare Facebook, referitoare la o persoană ce practica pescuitul recreativ.

Individul în cauză, care se autointitula “pescar sportiv”, a fost depistat că a prins un număr excesiv de exemplare de păstrăvi într-o singură zi, depășind limita admisă de 10 exemplare pe zi. Acesta a capturat în total 23 de exemplare, arătând astfel lipsă de respect față de conservarea resurselor acvatice.

De asemenea, s-a constatat că nu deținea permis de pescuit, ceea ce constituie o altă încălcare a reglementărilor în vigoare. Pescuitul recreativ este permis doar în baza deținerii unui permis valabil și respectând limitele de prindere, dimensiunea minimă a peștilor și sezoanele de pescuit stabilite de autorități.


Ca urmare a acestor nereguli grave, comisarii de mediu i-au aplicat o amendă în valoare de 600 lei, conform prevederilor legale. De asemenea, i s-a interzis practicarea pescuitului sportiv sau recreativ pentru orice specie de pești și alte viețuitoare acvatice, până la obținerea unui permis de pescuit și respectarea reglementărilor în vigoare.

Garda de Mediu Bacău aduce la cunoștință publicului actul normativ care reglementează pescuitul și acvacultura, respectiv ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul și acvacultura. Respectarea acestui act normativ este esențială pentru protejarea mediului înconjurător și a ecosistemelor acvatice.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: