Sport

Aur pentru Popovici

David Popovici a obținut medalia de aur în finala probei de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul român a terminat cursa la numai două sutimi în fața lui Matthew Richards, cu timpul de 1:44.72. Odată cu acest triumf, el va încasa o sumă frumoasă de bani.

„140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz. Singurele premieri în euro sunt la Jocurile Olimpice. În rest, avem echivalentul în lei. Banii sunt oferiți de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. La noi, doar statul premiază campionii sau medaliații olimpici. În alte țări există sponsori”, a spus Elisabeta Lipă, pentru iAMsport.ro.

Performanța remarcabilă a sportivului nostru nu a fost trecută cu vederea de oficialii JO de la Paris. Pe contul oficial a apărut un mesaj scurt despre realizarea lui David Popovici, al cărui succes a fost unul de răsunet.

„Unstoppable” (n.r. – de neoprit), a fost descrisă evoluția lui David Popovici pe contul oficial al JO de la Paris.

David Popovici poate reuși dubla, dacă se impune și la 100 de metri liber. Calificările au loc marți, de la 12.15, iar semifinalele au loc în aceeași zi, de la 21.30.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: