Comunitate

Avea 29 de ani, făcuse nuntă acum câteva zile și urma să devină tată 

Explozia uriașă produsă în noaptea de 20 spre 21 septembrie în dreptul localității vrâncene Călimănești a curmat viața a patru oameni. Alți cinci au fost răniți, dintre care doi sunt în stare gravă.

Multe dintre șantierele de infrastructură administrate în România de firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu au un program de muncă în care se lucrează pe trei schimburi, 24 de ore din 24.

Mai multe relatări făcute de-a lungul timpului arată că muncitorii consorțiului Spedition UMB SRL - SA&PE Construct SRL - Tehnostrade SRL sunt remunerați consistent, au bonusuri și un program de pauză echitabil după mai multe săptămâni de muncă pe șantiere.

În trei schimburi se lucrează și pe șantierul deschis pe lotul 1 (Focșani - Domnești Târg, 35,6 kilometri) al tronsonului IV (Focșani - Bacău) din Autostrada Moldovei, acolo unde s-a produs tragedia.

Potrivit relatărilor neoficiale, pe șantier se aflau 10 oameni în momentul în care s-a produs deflagrația, în jurul orei 1.00, în dimineața zilei de 21 septembrie.

9 dintre muncitori se numără printre victime - 4 au decedat, iar 5 au fost răniți.

Dintre răniți, 2 sunt în stare gravă. Este vorba de un bărbat de 61 de ani care a suferit arsuri pe 65% din suprafața corpului, și a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Al doilea rănit grav este un bărbat de 40 de ani care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost internat la Spitalul Floreasca din București.

Cele patru victime care au murit aveau între 29 și 47 de ani. Bărbații erau din județele Vrancea, Neamț și Bacău. Cel mai tânăr dintre muncitori se căsătorise la începutul lunii septembrie și urma să devină tată în câteva luni.

Tânărul lucra pe un utilaj, pe șantierul autostrăzii. Soția lui este educatoare. Femeia este șocată în urma producerii tragediei. Publicația Vrancea24.ro relatează că bărbatul locuia în comuna vrânceană Cârligele, iar comunitatea locală s-a mobilizat pentru a ajuta familia îndoliată.

 

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: