Administrație

Avertizare MAE pentru români

MAE avertizează românii care se află deja sau care vor să meargă în Italia că s-a emis cod roşu de caniculă şi pericol de incendii.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că autorităţile locale au emis un cod roşu de caniculă pentru perioada 17 - 19 iulie.

Au fost prognozate temperaturi cuprinse între 40 şi 47 grade Celsius pentru mai multe zone ale ţării. Totodată, există şi pericolul izbucnirii incendiilor de vegetaţie.

Se recomandă consultarea paginii web a Departamentului Protecţiei Civile italiene www.protezionecivile.gov.it, pentru obţinerea informaţiilor actualizate în timp real, informează MAE printr-un comunicat transmis luni seară.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://meteoalarm.org/en/live, http://roma.mae.ro, http://cgroma.mae.ro, https://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: