Externe

Biden out, intră Kamala Harris

Cu mai puțin de patru luni înainte de alegeri, vicepreședintele Kamala Harris se află într-o poziție dificilă. Performanța slabă a președintelui Joe Biden a stârnit critici tot mai mari cu privire la șansele sale de a-l învinge pe republicanul Donald Trump. Pe măsură ce anxietatea s-a transformat în tensiune în cadrul Partidului Democrat, numele ei se află în fruntea listei posibililor candidați înlocuitori, după retragerea lui Biden, scrie BBC. De altfel, președintele SUA a anunțat că o susține pe Kamala Harris să fie candidatul democrat.

După ce a făcut istorie ca primă femeie vicepreședinte de culoare și asiatică, susținătorii săi spun că poziția sa actuală o obligă să fie candidatul democrat. Alți democrați solicită o convenție deschisă pentru a alege un înlocuitor.

În ciuda faptului că a avut cote scăzute de aprobare în timpul mandatului ei ca vicepreședinte, susținătorii Kamalei Harris subliniază realizările mandatului său, scrie antena3.ro.

„Cred că a jucat un rol esențial în abordarea problemelor cheie, cum ar fi drepturile de vot și reforma imigrației”, a spus Nadia Brown, profesor la Universitatea Georgetown. „Ea a fost, de asemenea, cel mai puternic susținător în problemele de acces la avort și de comunicare în comunitățile de culoare”.

Cu doar cinci ani în urmă, Kamala Harris era senatoarea de California, sperând să câștige nominalizarea democrată la președinție.

Ea și-a început cariera în biroul procurorului districtual din Alameda și a devenit procurorul districtual pentru San Francisco în 2003, înainte de a fi aleasă prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat funcția de procuror general al Californiei.

 

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: