Administrație

BNR lansează o nouă monedă

BNR îi răsplătește din nou pe pasionații de numismatică și lansează o nouă monedă cu chipul unui român celebru, la 100 de ani de la nașterea sa.

Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic moneda de argint cu tema ”100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei”. Moneda va fi lansată pe 10 iulie 2023, potrivit BNR. Așadar, aversul monedei va prezenta o clachetă cinematografică și mai multe role de film.

De asemenea, pe avers va fi inscripționat ”România” în arc de cerc, alături de stema României, anul de emisie 2023 și valoarea nominală 10 lei. Pe revers va fi prezentat portretul și numele lui Liviu Ciulei, alături de inscripția ”100 de ani de la naștere”, așadar un tribut celui care a fost un mare om de cultură.

”Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central”, mai transmite BNR.

Tirajul maxim pentru moneda de argint va fi de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare pentru această monedă va fi de 470 de lei, fără TVA. Prețul include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate, conform sursei citate, practic o ofertă cu care BNR și-a obișnuit fanii.

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: