Justiție

Câți bani au găsit acasă la chirurgul Adrian Petreanu

Ofițerii anticorupție au descins în mai multe cabinete de chirurgie toracică de la Institutul "Marius Nasta" din Capitală și fac percheziții miercuri, 20 septembrie. Anchetatorii suspectează că mai mulți medici ar fi luat mită pentru operații, potrivit unor surse din anchetă citate în presă.

Surse judiciare au declarat pentru aktual24.ro că anchetatorii au găsit acasă la chirurgul Adrian Petreanu, în timpul perchezițiilor, suma de 50.000 de euro.

Conform site-ului institutului, Adrian Petreanu este șef lucrări UMF Carol Davila, medic primar chirurgie toracică și doctor în științe medicale, competența – Mediastinoscopie, Endoscopie Bronsica.

Ar fi vizați doi chirurgi care pretindeau sume de bani pentru intervenții chirurgicale toracice, însă mai sunt cercetați trei anesteziști, trei medici rezidenți și un medic specialist, mai arată sursa citată.

Sumele pretinse și primite erau împărțite între cadrele medicale menționate. Totodată, în cursul zilei de miercuri vor fi audiate 22 de persoane în calitate de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, pacienți sau aparținători.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: