Economie

CE Oltenia are nevoie de 200 de milioane de euro

Complexul Energetic Oltenia va avea nevoie de circa 200 de milioane de euro anual pentru funcționarea grupurilor energetice și a carierelor miniere în rezervă tehnică. După 2026 la CEO vor mai fi 3 blocuri energetice și 4 cariere miniere, toate în rezervă tehnică și 4.500 de angajați, conform Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

Daniel Burlan, director de vânzări la Complexul Energetic Oltenia, a declarat că este suma necesară pentru a exista continuitate. Banii vor fi acoperiți din veniturile companiei și din sumele primite pentru a fi la dispoziția Transelectrica.

 
„Va fi nevoie de 200 de milioane de euro pe an pentru continuarea activității în rezervă tehnică. Vor fi stabilite condițiile în care CEO va funcționa și va fi plătită pentru energia de care are nevoie sistemul energetic. Va exista energie pe cărbune și după 2026, când se va intra în rezervă tehnică. Vor fi 3,3 terawați. Vor fi aprobate acele mecanisme, să putem produce și să încasăm banii pe energie. Vom avea nevoie de circa 200 de milioane de eurp să susținem cele 3 grupuri pe cărbune de la Rovinari și de la Turceni”, a declarat Daniel Burlan, director în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Deocamdată au fost începute discuții cu ANRE și Transelectrica, pe această temă.

Vizualizări: 942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: