Politică

Ciolacu pregătește taxe noi

Guvernul pregătește suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, cum ar fi cele din tranzacțiile imobiliare, potrivit unor surse politice.

Premierul Marcel Ciolacu vrea suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, precum cele obținute din tranzacțiile imobiliare, au declarat surse politice pentru Profit, potrivit cărora șeful Executivului este categoric împotriva unei majorări chiar și cu 1% a TVA-ului.

”Eu sunt socialist și nu voi accepta niciodată majoarea TVA, pentru că o astfel de majorare îi afectează atât pe cei cu venituri mici, cât și pe cei cu venituri mari. Pe de altă parte, majorarea cu un punct procentual a TVA înseamnă creșterea cu 0,5% a inflației”, este mesajul transmis în discuții informale de Ciolacu.

Măsura analizată nu a stabilit încă nivelul acestor câștiguri ”excepționale”, categoriile de venituri vizate și nici cota de impozitare suplimentară.

Surse guvernamentale dau însă ca exemplu câștigurile din tranzacții imobiliare. Mai exact, un astfel de impozit suplimentar s-ar aplica în cazul în care o persoană fizică sau juridică vinde, de pildă, un teren la un preț de 10 ori mai mare decât cel de achiziție, într-un anumit interval de timp.

 

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: