Politică

Coaliția de guvernare face implozie

Noua Lege a pensiilor a tulburat rău apele în Guvern, dar și în interiorul coaliției. Conform surselor guvernamentale, totul a început în momentul în care ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că nu mai semnează avizele pentru Legea pensiilor.
Marcel Boloș acuza faptul că impactul bugetar pentru 2025 este unul uriaș și nu își poate asuma așa ceva. La Guvern s-au aprins automat toate beculețele, iar ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, s-a dus la Finanțe pentru a discuta cu Boloș.


Deși Legea pensiilor a fost realizată împreună cu cei de la Comisia Europeană și cu impact bugetar calculat de Banca Mondială.

Discuția a fost una care s-a prelungit până spre miezul nopții, conform surselor noastre.

 

Dimineață, la Guvern au ajuns Nicolae Ciucă și unul dintre prim-vicepreședinții PNL pentru a discuta cu Marcel Ciolacu și Simona Bucura-Oprescu.

La această discuție, Marcel Ciolacu le-ar fi pus problema tranșant celor de la PNL: susțineți sau nu susțineți Legea pensiilor? Astfel, după o discuție ”bărbătească” pe care a avut-o cu Marcel Boloș, Ciolacu l-a ”răzgândit”, iar ministrul de Finanțe a acceptat să semneze avizele.

Conform surselor politice liberale, ministrul Muncii și-a recunoscut gafa în ședința Coaliției. Simona Bucura Oprescu și-a dat seama că impactul este sub 30 de miliarde de lei, așa cum a spus ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

 

De partea cealaltă social-democrații susțin că nici vorbă de așa ceva și că ministrul Boloș ”nu știe sau a citit greșit” și că nu e vorba de nici o gafă a ministrului Muncii.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: