Justiție

Corupt, dar cu pensie specială

Fostul baron PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, se poate bucura de o nouă veste bună, după ce instanţa a decis judecarea acestuia sub control judiciar. Mai exact, Tribunalul Bucureşti a decis că fostul deputat de Vaslui merită pensia specială, iar cei care au oprit plata acesteia, timp de un an, sunt buni de plată.

 
Astfel, instanţa a decis că lui Buzatu să-i fie achitate inclusiv dobânzile legale penalizatoare aferente, calculate de la data scadenţei fiecărui drept, până la data plăţii efective.

În plus, Tribunalul obligă Camera Deputaţilor să îi plătească fostului baron suma de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat.

“Admite cererea formulată de reclamantul Buzatu Dumitru în contradictoriu cu pârâtul Parlamentul României - Camera Deputaţilor. Dispune anularea ordinului nr. 1103 din data de 03.07.2023, emis de pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a indemnizaţiei pentru limită de vârstă, stabilite în baza art. 49 din Legea nr. 96/2006, începând cu data de 01.07.2023, actualizată cu indicele de inflaţie de la data plăţii efective, precum şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente, calculate de la data scadenţei fiecărui drept până la data plăţii efective. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţarea s-a făcut prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 04.07.2024”, se arată în decizia judecătorilor bucureşteni.

 
Dosarul lui Buzatu legat de pensia specială a ajuns să fie judecat în Capitală, după ce magistraţii Tribunalului Vaslui şi-au declinat competenţa teritorială în favoarea Tribunalului Bucureşti, ţinând cont şi de faptul că pârâţi au fost Camera Deputaţilor şi Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

În urmă cu mai bine de un an, Buzatu se adresa instanţei de judecată pentru a beneficia de pensia specială, urmare a perioadei petrecute în Camera Deputaţilor.
 

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: