Eveniment

Cum de-a ajuns nepotul lui Ioan Rus după gratii

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Mihai Rus, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii, în dosarul în care, luni, au avut loc percheziţii. Alături de el au fost reţinuţi şeful Serviciului Rutier, Aurelian Mircea Rotar, şi alţi doi poliţişti rutieri.

Șeful IPJ Cluj ar fi dorit atât de mult să evite înregistrarea sa în evidențele poliției rutiere cu amendă pentru viteză excesivă în localitate încât, atunci când a fost prins la fața locului, ar fi trecut-o pe soția sa la volan, pentru ca aceasta să fie trecută în actele polițiștilor.

Concret, povestesc sursele arătate, nepotul fostului ministru de interne din regimul Năstase, Ioan Rus, Mihai Rus, ar fi rulat prin municipiul Cluj cu viteza de aproximativ 120 km la oră. El a fost oprit de poliție, iar, imediat, acesta ar fi schimbat locul de la volan cu soția acestuia ,pentru ca polițistul rutier să constate prezența ei la volan.

Figura nu ar fi ținut, pentru că polițistul constatase deja prezența unui bărbat la volanul bolidului. Ulterior, mai arată sursele citate, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale, iar în locul său să fie trecută soția sa.

 

Vizualizări: 39

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: