Eveniment

De ce a fost ucis omul de afaceri din Sibiu

Omul de afaceri sibian, tâlhărit în propria casă, a decedat la spitalul din Sibiu. Bărbatul de 50 de ani a fost bătut crunt mai bine de 40 de minute pentru a fi forțat să spună unde ține obiectele de valoare. În momentul jafului, în locuința se mai aflau soția și fiica acestuia. Trei bărbați care purtau cagule și care aveau și un pistol, au găsit un geam deschis și au pătruns în locuință.

Într-un final, cei 3 agresori au furat câteva ceasuri şi au fugit, iar, de atunci sunt cautaţi de Poliţie. Deşi infractorii au dezactivat sistemul de alarmă prin tăierea firelor, camerele video din interior au înregistrat totul. Incidentul s-a produs la câteva sute de metri de casa preşedintelui Klaus Iohhanis din Sibiu.

Victima, Adrian Kreiner, conducea o afacere cu roboţi de peste 100 de milioane de lei. Experţii în criminalistică, cred că jaful a fost unul bine gândit.

Șeful IGPR a ordonat ca o echipă de specialiști de la București să meargă de urgență la Sibiu pentru a sprijini ancheta. 

”Având în vedere cazul de tâlhărie urmată de moartea victimei, sesizat Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, la data de 6 noiembrie a.c., Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Din dispoziția Inspectorului General al Poliției Române, o echipă de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. s-a deplasat în județul Sibiu, pentru a acorda sprijin de specialitate, în cadrul anchetei. Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale”, a transmis Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Decesul a fost confirmat și de logodnica sibianului, care, în noaptea atacului, se afla în locuință. „Cei care ne-au atacat duminică noaptea, în timp ce dormeam, prin faptele lor au reușit să îl omoare pe iubitul meu, logodnicul meu, bărbatul meu din ultimii 18 ani, Adrian Kreiner.

Acum o oră a fost confirmat decesul, vă mulțumesc pentru toate gândurile bune și vă rog pe voi toți și presa ca în perioada următoare să îmi respectați intimitatea durerii pe care mereu am trăit-o în liniște. 

Toate informațiile legate de priveghi și înmormântare le voi face publice”, a scris, pe rețelele de socializare, logodnica lui Adrian Kreiner.

Aceasta a susținut în fața anchetatorilor că nu a sunat la 112 în timp ce iubitul său era ucis în bătaie deoarece a uitat să-și ia telefonul cu ea în dulapul unde se ascundea. 

Fiica omului de afaceri a coborât când a auzit agomot și a fost și ea bruscată și amenințată cu arma.

Crișan Mucenic Lăzureanu, expert criminalist, a explicat pentru știrileprotv că ”timpul în care au avut loc violențele poate să fie explicat prin dorința hoților de a obține coduri de acces sau locurile unde sunt ascunși banii sau să confirme și ipoteza răzbunării personale și să fie de fapt corecția pe care au urmărit să o aplice.”

Așadar, este posibil să nu fie doar o spargere. Este clar - spun surse din anchetă - că jaful a fost din vreme plănuit. Primul indiciu: suspecții știau de unde se poate întrerupe sistemul de securitate.

”Au organizat acest jaf cu persoanele în interior. În general, șuții, cum se numesc hoții, organizează aceste jafuri când oamenii sunt plecați de acasă.”, a mai spus expertul criminalist.

Omul de afaceri a investit în criptomonede, era pasionat de cursele de raliu şi deţinea mai multe maşini de lux. Era, în același timp, business advisor într-o firmă care încurajează investiţiile în afaceri locale cu ajutorul blockchain.

Era fondatorul și administratorul Matec CNC Technik, o companie care produce piese şi componente pentru industria auto și care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127,09 milioane de lei și un profit net de 2,41 de milioane de lei, cu un număr mediu de 159 de angajați.


 

Vizualizări: 392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: