Stil de viață

De la 1 octombrie și românii își pot supraveghea fibrilația atrială cu ajutorul unei aplicații

Aplicația Fitbit EKG, cea care analizează variațiile ritmului cardiac pentru a detecta fibrilația atrială, a fost aprobată în Statele Unite și Europa, iar utilizatorii români ce dețin ceasul inteligent FitBit Sense o vor putea folosi începând cu luna octombrie.

Fibrilația atrială (FibA) reprezintă ritmul cardiac neregulat care crește riscul complicațiilor grave pentru accidentul vascular cerebral. Aceasta poate fi greu de detectat, întrucât unele episoade ale bolii nu reprezintă niciun simptom. Studiile arată că până la 25% dintre cei care au de fibriație atrială află că suferă de această boală în momentul în care au un accident vascular cerebral.

 
Compania americană Fitbit a efectual un studiu clinic în mai multe regiuni din Statele Unite ca parte a procesului de aprobare a aplicației EKG de către agențiile de reglementare. Acesta a evaluat capacitatea algoritmului de a distinge fibrilația atrială de ritmul sinusal normal și de a genera o electrocardiogramă ce oferă înregistrarea ritmului cardiac electric. Aplicația a detectat până la 98,7% din cazurile persoanelor care suferă de această boală și 100% corect participanții cu un ritm sinusal normal.

Folosind aplicația FitBitEKG, utilizatorii își pot verifica ritmul cardiac ori de câte ori doresc, inclusiv atunci când observă simptome cardiace neobișnuite. Ca să citească mai multe despre ritmul cardiac, utilizatorii trebuie să stea nemișcați timp de 30 de secunde și să țină degetele pe inelul din oțel inoxidabil al ceasului Fitbit Sense.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: