Comunitate

Dovada că unii au știut subiectele care se dau la Bac

Peste 130.500 de elevi au început luni, 26 iunie 2023, probele scrise ale Bacalaureatului cu cea la Limba și literatura română.

Rezolvarea uneia dintre cerințele care se regăsesc în subiectele primite la profilele real și tehnologic a fost căutată în mediul online, înainte de terminarea examenului și chiar înainte ca acesta să înceapă, după cum s-a semnalat într-o postare pe Facebook.

"Indicați sensul din text al secvenței de bună seamă", este una dintre cerințele care apar pe foaia de examen.

Pe pagina de pe Facebook a site-ului dexonline a fost publicat un raport al căutărilor din această dimineață, iar expresia "de bună seamă" apare pe prima poziție, cu toate că examenul nu se încheiase.

"Oare ce s-o fi dat la bac?

Editare ulterioară: am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!", scrie în postarea de pe Facebook.

Situație similară în 2021
 

O situație asemănătoare a fost făcută publică în 2021.

Dexonline.ro a publicat pe 23 iunie, cele mai căutate cuvinte din ziua anterioară, când a avut loc Evaluarea Națională la limba română. Site-ul anunța că în topul căutărilor se regăseau cuvintele care au apărut la proba scrisă.

"Ieri, 22 iunie, a avut loc Evaluarea Națională la română. Că de obicei, orice examen național își pune amprenta pe dexonline.ro.

În topul căutărilor: 'darnic', 'daruitor' și 'minge', cuvintele care au pus probleme la exercițiile de gramatică. De notat că examenul a început la 9:00, iar căutările la 8:15. N-au fost foarte multe căutări înainte de 9:00, dar totuși au fost...

Pentru a nu există dubii, am verificat căutările pentru aceste cuvinte în ultimul an: în aceeași perioada orară, 'minge' și 'darnic' nu au fost căutate (doar 1-2 căutări). Saltul este evident datorat examenului", a notat Dexonline.ro.

 

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: