Stil de viață
Dovleac la cuptor cu zahăr și scorțișoară
Cu siguranță că dovleacul copt este unul din deserturile de toamnă ale copilăriei. Dovleacul copt este și un desert de post. Acesta poate fi cop la cuptor pe jumătate sau în mai multe felii.
Spălăm și apoi tăiem dovleacul în 2 jumătăți pe verticală sau mai multe felii. Scobim dovleacul în interior cu ajutorul unei linguri și dăm deoparte semințele și filamentele de la dovleac.
Putem coace feliile așa simple cum sunt sau putem presăra peste ele zahăr simplu sau cu scorțișoară și chiar miere.Pentru aceste 2 metode, cea de coacere în jumătăți sau felii, timpul de gătire variază în funcție de cât de mari sunt acestea. Unii recomanda coacerea la 200 grade sau chiar mai mult. Însă, pentru un dovleac gustos ideală este o temperatură de 150 de grade și o coacere lentă, evident, care se întinde pe mai multe ore.
Motivul coacerii la temperaturi mici este faptul că prin coacere se dorește practic scoaterea apei din dovleac așa încât să devină cât mai cremos.