Eveniment

Drogat la examenul pentru permis auto

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din judeţul Cluj este cercetat penal, fiind suspectat că era sub influenţa substanţelor psihoactive în momentul în care s-a prezentat la examenul pentru obţinerea permisului de şofer de camion. Testul rapid, care nu reprezintă însă probă în cadrul dosarului, a ieşit pozitiv la substanţe stupefiante, poliţiştii aşteptând rezultatele analizelor de sânge. Ca probă la dosar există şi un plic gol, pe care tânărul l-a dat examinatorului odată cu documentele personale şi care ar avea urme de droguri.

 

Evenimentul a avut loc în ziua de 30 octombrie , pe o stradă din municipiul Cluj Napoca.
„În jurul orei 09.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au constat că un candidat, aflat în procesul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, s-ar afla sub influenţa substanţelor psihoactive”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Cluj.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Floreşti, per care poliţiştii l-au oprit în trafic, pe strada Plevnei din Cluj-Napoca, în timp ce se afla în examen la volanul unui autocamion, în vederea obţinerii permisului de conducere. 

„În momentul înmânării documentelor către examinator, asupra acestuia a fost depistat un plic gol, ce prezenta urme de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Plicul a fost sigilat şi înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, în vederea efectuării cercetărilor necesare”, precizează oficialii Poliţiei.

Tânărul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanţelor psihoactive, reieşind indicii cu privire la prezenţa acestora. În condiţiile în care testul rapid nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, el a fost condus la spital  pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

Testarea cu aparatul etilotest, a arătat că bărbatul nu consumase alcool. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: