Externe

E senil! Biden i-a spus Putin lui Zelenski

În contextul în care tot mai multe voci, chiar din rândul susţinătorilor săi, pun la îndoială capacitatea sa de a mai conduce Statele Unite pentru încă un mandat, preşedintele Joe Biden a făcut gafă după gafă la summitul NATO de la Washington, se arată în presa internaţională .

Joi, din greșeală, el a folosit numele președintelui rus Vladimir Putin atunci când l-a prezentat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la summitul NATO, o gafă care vine într-un moment vulnerabil al campaniei sale.

„Acum vreau să predau cuvântul președintelui Ucrainei, care are la fel de mult curaj ca și determinare. Doamnelor și domnilor, președintele Putin”, a spus Biden.

Oamenii din sală, printre care se aflau diplomați și lideri mondiali din întreaga lume, au scos un oftat audibil. Câțiva au strigat „Zelenski!” pentru a-l corecta pe preşedintele american. Joe Biden şi-a dat seama de greşeală şi a încercat să îndrepte situaţia. S-a întors la microfon și a spus: „Îl va învinge pe președintele Putin. Președintele Zelensky. Eram atât de concentrat pe a-l învinge pe Putin”.

Eroarea a avut loc la sfârșitul unui discurs energic al lui Biden în fața liderilor mondiali de la Washington, care a fost menit să descrie puterea alianței NATO în expansiune sub conducerea sa, să prezinte noul sprijin militar major acordat Ucrainei de către SUA și aliații NATO și să-l prezinte pe Zelenski.

Adversarii săi republicani s-au sesizat imediat şi au difuzat imagini video pe reţelele de socializare.

 

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: