Economie

Explozie la o fabrică de muniții din Bulgaria

 Autoritățile bulgare au demarat o anchetă privind o serie de explozii produse în ultimii ani la depozite de arme adăpostind muniție destinată exportului către Ucraina, după explozia care a avut loc duminică.

Investigația examinează posibilele legături între explozii și Rusia.

Ministrul bulgar al Economiei, Bogdan Bogdanov, a sugerat luni că Rusia ar fi putut fi responsabilă pentru o explozie la primele ore ale zilei de duminică la o fabrică de arme din orașul Karnobat, în timp ce Bulgaria intensifică exporturile militare către Ucraina.

„Am luat absolut toate măsurile (...) pentru a ne asigura că oamenii sunt în siguranță și că industria bulgară nu va fi afectată de acest tip de raiduri", a declarat Bogdanov, potrivit ziarului Dnevnik. Cuvântul „raiduri” în limba bulgară indică că ar fi vorba despre incursiuni străine, deși Bogdanov nu a menționat Rusia cu numele.

Incendiul de proporții care a izbucnit la depozitul din Karnobat este al doilea acolo în mai puțin de un an.

Fabrica afectată de incendiu aparține unui agent de arme bulgar, Emilian Gebrev, care a supraviețuit unei presupuse otrăviri cu agentul neurotoxic rusesc noviciok, la Sofia, în 2015.

După un alt incendiu care a avut loc la aceeași fabrică anul trecut, Gebrev a spus că este „100% sigur” că agenții ruși sunt responsabili.

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: