Externe

Grindină cu diametru mai mare de 10 cm

Grindină cu diametru mai mare de 10 centimetri a căzut la Padova, în Italia. Au fost distruse acoperișuri și mașini, chiar și pereți clădirilor au avut de suferit.

Grindina de mari dimensiuni se formează în timpul unor anumite condiții meteorologice specifice. În general, procesul implică existența unor nori de furtună, numiți supercelule, care au o structură complexă și pot conține curenți de aer ascendenți puternici. 

Câteodată, grindina de mari dimensiuni poate fi cauzată de condiții meteorologice extreme, precum un amestec de temperaturi reci și calde, curenți atmosferici ascendenți foarte puternici și o mare cantitate de umiditate în atmosferă.

Una dintre cele mai mari bucăți de grindină înregistrate a avut dimensiuni impresionante. Aceasta a fost măsurată în localitatea Vivian din statul South Dakota, SUA, pe data de 23 iunie 2010. Conform rapoartelor, bucata de grindină a avut o circumferință de aproximativ 47,6 cm și o greutate de aproximativ 0,88 kg. Dimensiunile sale i-au conferit un aspect impresionant, amintind de o minge de fotbal.

Galerie foto



Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: