Economie

Hidroelectrica, listată pe Bursa de Valori Bucureşti

Hidroelectrica anunţă intenţia de listare pe Bursa de Valori Bucureşti  iar admiterea la tranzacţionare este aşteptată în iulie.

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, anunţă intenţia de listare pe Bursa de Valori Bucureşti. Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Fondul Proprietatea a primit acordul acţionarilor pentru a dispune în cadrul ofertei de întreaga sa participaţie de până la 19,94%, din numărul total de acţiuni emise de Societate. Numărul de acţiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior.

„Hidroelectrica SA, principalul producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile şi unul dintre cei mai mari producători hidroenergetici din Europa, anunţă astăzi intenţia Fondului Proprietatea, un fond de investiţii alternativ administrat de Franklin Templeton International Services S.À R.L., de a desfăşura o ofertă publică iniţială având drept obiect acţiuni ordinare existente. Societatea intenţionează totodată să aplice pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB)”, a anunţat compania.

Oferta va avea loc după aprobarea prospectului de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: