Economie
Îndulcitorii, mai răi decât zahărul
Numai in SUA e o industrie de 2,2 miliarde de dolari bazata pe indulcitori, folositi fie de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fie de catre cele care se tem sa nu ajunga la acest diagnostic.
Un studiu recent arata insa ca persoanele care folosesc astfel de indulcitori risca sa ia mai mult in greutate decat restul, arata Medical Xpress.
In ultimii 20 de ani, s-a observat ca cei foarte tineri folosesc asa ceva cu 200% mai mult decat generatiile anterioare. In randul adultilor, indulcitorii sunt cu 54% mai prezenti, mai arata studiul.
Cercetarea, realizata in SUA pe peste 5.000 de adulti, timp de peste 7 ani, a aratat ca persoanele care au consumat mari cantitiati de indulcitori au castigat mai mult in greutate decat cele care au folosit zahar.
Concluzia cercetatorilor americani in urma studiului a fost ca se schimba flora bacteriana din intestine, ceea de duce la luarea in greutate si la cresterea riscului de diabet de tip 2.