Economie

Inflație de centrale pe gaze în România

Mass Group Holding, compania care a cumpărat Termocentrala Minia, pe amplasamentul căreia ar urma să ridice o nouă centrală pe gaze, de 1.700 MW, are în plan o nouă investiție la noi în țară, o centrală pe gaze de până la 2.500 MW, arată e-nergia.ro.

Investitorul care a cumpărat Termocentrala Mintia a trimis o scrisoare la Ministerul Energiei prin care își exprimă interesul de a construi o nouă centrală electrică pe gaze naturale, cu o capacitate de până la 2.500 MW, potrivit unor informații aflate de noi de la surse din industrie. Investitorul ar dori să i se permită să construiască pe un amplasament apropiat de traseul conductei de gaze BRUA dar și în apropiere de un nod important al Transelectrica, pentru a putea avea acces la volumele semnificative de gaze pe care le presupune o asemenea capacitate și pentru a evacua energia care ar urma să fie produsă aici.

Ministrul Energiei, Sebastian Burdiuja, a confirmat informația, și a completat că investitorul ar dori să exporte, pe viitor, spre Ungaria, mare parte din energia care se va produce aici.

Termocentrala Mintia a fost cumpărată, pe 26 august 2022, cu 91,23 milioane de euro, fără TVA, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitaţii publice. Grupul este controlat de omul de afaceri iordanian Ahmad Ismail Saleh.

 

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: