Justiție

Judecătoare într-o relație cu un interlop

Primul caz de corupție din magistratură anchetat după mai mulți ani este cel al judecătoarei Ana Măria Chirilă, de la Tribunalul Suceava. 

Magistratul a fost reținut într-un dosar privind consumul de droguri de mare risc și sprijinirea activităților infracționale ale unor traficanți de droguri.

Este un scandal de proporții la Tribunalul Suceava, acolo unde judecătoarea Ana Maria Chirilă este vizată de acuzații foarte grave, de la corupție până la divulgare a unor informații nepublice unor traficanți de droguri, dar mai ales favorizarea acestora.

Ea a ajuns în colimatorul procurorilor DIICOT de la Suceava care vânau traficanții de droguri și cărora nu mică le-a fost uimirea când și-au dat seama că le este subminată operațiunea chiar de judecătoarea care trebuia și le și dădea, de altfel, autorizații de percheziție sau mandate de supraveghere tehnică.

Anchetatorii cred că ea s-ar fi cuplat cu unul dintre traficanți și, în schimbul unor avantaje, unui trai huzur, ar fi dat aceste informații, iar la schimb ar fi primit bani, mâncare, sejururi, bijuterii, mașini, ba chiar și protecție din partea interlopilor. Ei bine, pe fir au intrat procurorii secției care investighează infracțiunile din justiție.

Au făcut, la rândul lor, și monitorizări, iar după perchezițiile de miercuri, atât acasă, cât și la biroul judecătoare de la Tribunalul Suceava, au adus-o la București, iar noaptea trecută au emis pe numele ei o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind acuzată, între altele, și de luare de mită, dar și de trafic de influență.

De altfel, la această oră, judecătoarea este în arestul poliției și așteaptă ca dintr-o clipă în alta să fie dusă la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Cariera judecătoarei este una destul de interesantă. S-a plimbat între Tribunalul Suceava și Tribunalul Cluj, ba chiar de curând câștigase un concurs de promovare și la 1 noiembrie ar fi trebuit să înceapă să împartă dreptatea la Curtea de Apel Suceava.

N-a mai apucat însă, pentru că, iată, procurorii Parchetului General au depistat-o și au pus-o sub acuzare. Ba chiar au reținut-o.

De acum, soarta ei stă în mâinile judecătorilor Curții de Apel București, care vor decide în această după-amiază dacă o arestează preventiv sau nu.

 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: