Administrație

Klaus Johannis intervine în scandalul bolnavilor de cancer

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, într-un mesaj transmis în cadrul evenimentului „Cancer Survivor”, organizat la Palatul Parlamentului, că s-a implicat personal în reyolvarea problemelor bolnavilor de cancer.

Aducerea în atenția publică a acestei problematici este foarte importantă, cu atât mai mult cu cât lupta împotriva cancerului se află într-un moment determinant. „În ultimul an, m-am implicat personal în promovarea unei viziuni unitare privind lupta împotriva cancerului, supraviețuire și reintegrare. Împreună cu oameni dedicați, am stabilit un obiectiv național, iar acțiunea solidară pentru o cauză comună a dat încredere cetățenilor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Cancerul rămâne însă în prezent a doua cauză de deces în România, după bolile cardiovasculare, precizează șeful statului.

„Acest procent semnificativ subliniază realitatea unei boli pe care adesea o diagnosticăm prea târziu și pe care nu o putem preveni eficient. Cei care au învins cancerul sunt priviți, pe bună dreptate, ca modele de forță și rezistență. Din păcate, pentru mulți pacienți și familiile lor, această luptă pentru supraviețuire presupune, suplimentar, și o navigare anevoioasă prin circuite greoaie și proceduri birocratice nesimplificate, care creează frustrare și sentimentul că cetățeanul este abandonat în raport cu instituțiile și autoritățile statului. Tocmai de aceea, Planul național de prevenire și combatere a cancerului și-a propus să promoveze o abordare integrată, simplificată și un traseu de îngrijire eficientizat. Este un plan îndrăzneț, ambițios și cred cu tărie că stabilește obiective realizabile. Nu am spus niciodată că punerea în aplicare este un drum ușor, lipsit de dificultăți. Dar am convenit împreună că este un pas pe care suntem dispuși să-l facem de urgență. Cancerul este o amenințare serioasă pentru sănătatea noastră și pentru viitorul generațiilor următoare”, a adăugă’at preşedintele Iohannis.

Vizualizări: 67

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: