Eveniment

La picnic cu Regele Charles în Valea Zălanului

Regele Charles al III-lea își trage sufletul în aceste zile în locurile de poveste din Transilvania, pe care le vizitează an de an.

Suveranul britanic a zâmbit fericit când a ajuns în Valea Zălanului, unde oamenii l-au așteptat cu bucurie și cu multe flori.  Regele i-a salutat prietenește și s-a oprit să schimbe o vorbă ori și-a pupat vecinele. Sâmbătă, câteva familii din sat au fost invitate la picnic, la iarbă verde.

Cu câteva minute înainte de ora 14, Majestatea Sa și-a făcut apariția în ținută lejeră purtând cămașă cu mânecă scurtă, ochelari de soare și toiagul pentru drumeții.

Regele a ieșit zâmbind din reședință în fața porții unde îl așteptau zeci de oameni, unii veniți special în Valea Zălanului să îl vadă. Impresionat, regele le-a strâns mâinile și i-a întrebat pe fiecare de unde este.

Apoi s-a întâlnit la un picnic organizat într-o grădină de la capătul satului cu cei de care s-a apropiat în decursul anilor și pe care îi consideră prieteni.  A fost o atmosferă relaxată iar oamenii au stat tolăniți în iarbă. Musafirul a gustat din deliciosul gem de rubarbă, dar a mâncat și zacuscă pe pită de casă cu cartofi.

Iubitor de produse tradiționale, regele a primit din partea localnicillor și miere din stupii aflați pe pajiștile sălbatice.

La reședința din Valea Zălanului, monarhul a fost primit și de contele Kalnoky și de soția acestuia.

Vizualizări: 61

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: