Administrație

Lovitură pentru Firea. Zeci de firme desființate

"Am castigat alaturi de USR București anularea hotararilor de infiintare a celor 22 de societati comerciale infiintate de Gabriela Firea in martie anul trecut", anunță Ana Ciceală de la Uniunea Salvați România. Cele 22 de companii au primit până acum peste 800 de milioane de euro și au circa 8000 de angați, cei mai mulți membri de partid sau membri ai grupurilor de interese care gravitează în jurul actualei conduceri a Primăriei.

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale. "Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București, Roxana Wring si de mine în anul 2017. Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei", a scris Ana Ciceală pe pagina de socializare.

Politicianul spune că au fost salvate peste 600 de milioane de euro date de catre Gabriela Firea acestor companii. "Bunurile bucurestenilor nu vor mai putea fi transferate catre companiile infiintate de Gabriela Firea, angajatii primariei si institutiilor vor avea statut de functionar public iar legea achitiilor va trebui sa fie respectata", a mai scris consilierul general la Primăria Capitalei.

Reacția Gabrielei Firea

Am aflat în această seară soluția Curții de Apel București, care a admis recursul USR și a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înființarea a 20 de companii municipale în lunile martie și aprilie a anului 2017.

Recunoaștem că pentru noi această decizie este una, cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă, în contextul în care până acum am avut castig de cauza în alte procese similare la fond, și chiar și aici castigasem în mod clar la fond.

În luarea acestor decizii de înființare, cât și pe parcursul procesului am avut confirmarea scrisă a unor cadre didactice- profesori universitari cu o reputație neștirbită, în acest domeniu, că adoptarea acestor hotărâri s-a făcut cu respectarea strictă a textelor de lege.
Am preluat acest model din Europa, din orase precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale există și în alte orașe din țară.

Se pare însă că o instanță din România a decis că aproape toate deciziile în Consiliile Locale și în CGMB nu pot fi adoptate decât cu o majoritate de 2/3, astfel încât probabil se va ajunge, prin astfel de interpretări la o blocare completă a funcționării orașului. Contestatarii noștri se pare ca apreciaza că un București complet blocat și aruncat în haos, este singura modalitatea care le-ar putea da câștig de cauză în alegerile viitoare.

Vom analiza și vom cere opinia unor juriști să luăm în continuare măsurile ce se impun.
Ceea ce dorim să precizam este faptul că aceste companii există în continuare, sunt înființate de acum un an și câteva luni, sunt înscrise la Registrul Comerțului, iar această anularea a HCMB- acte administrative, nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.
Probabil, tot instanțele, în întelepciunea lor, ne vor explica cum procedăm în continuare.

Vizualizări: 254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: