Stil de viață

Mașinile electrice au dezamăgit

O parte semnificativă a americanilor care dețin un vehicul electric regretă achiziția, potrivit sondajului Centrului McKinsey - Mobility Consumer Pulse pentru 2024, lansat în luna iunie.

Astfel, 46% dintre proprietarii de vehicule electrice din SUA au declarat că ”foarte probabil” vor reveni la deținerea unui vehicul alimentat pe benzină la următoarea lor achiziție.

Procentul este foarte mare și a surprins firma de consultanță, care nu se aștepta la un număr atât de mare de americani care să regrete alegere unui autovehicul electric.

”Nu mă așteptam la asta”, a declarat Philipp Kampshoff, șeful Centrului McKinsey pentru mobilitate viitoare, spunând că a crezut că, o dată ce un consumator alege să trecă la un vehicul electric, își va păstra opțiunea și pentru viitor, scrie New York Post.

Lipsa infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice este principalul motiv de nemulțumire a deținătorilor.

Trebuie arătat că, în cadrul planului aministrației Biden de încurajare a cumpărării de automobile electrice, democrații au adoptat o legislație privind infrastructura în 2021, care a angajat miliarde de dolari din bani publici pentru a construi jumătate de milion de stații de încărcare în SUA până la sfârșitul deceniului.

Trei ani mai târziu însă, doar șapte încărcătoare finanțate de la nivel federal au fost construite până în prezent, potrivit sursei citate.

Sondajul Centrului McKinsey a fost realizat pe aproape 37.000 de consumatori din întreaga lume.

Țările incluse în sondaj au fost Brazilia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia și Norvegia. În toate țările chestionate, ponderea medie a respondenților care doresc să renunțe la vehiculele electrice a fost de 29%.

În mod surprinzător, Australia a fost singura țară cu un procent mai mare decât SUA, de 49% dintre proprietarii de vehicule electrice care au declarat că sunt gata să revină la deținerea unui motor cu ardere internă.

Principalul motiv invocat de proprietarii de vehicule electrice pentru a dori să revină la deținerea unui vehicul cu combustie internă a fost lipsa infrastructurii de încărcare: 35%.

Pe doi urmează argumentul legat de costul total al deținerii unui automobil electric, care este considerat a fi prea mare: 34%.

Aproape 1 din 3, adică 32% dintre deținători, au spus că modul în care au condus în călătoriile pe distanțe lungi a fost afectat prea mult din cauza automobilului electric.

Dintre proprietarii de vehicule electrice chestionați în toate țările care au fost luat în vedere pentru realizarea sondajului, 11% au spus că infrastructura țării în care locuiesc este bine configurată în ceea ce privește punctele de încărcare.

Un procent aproape de patru ori mai mare, aproape 40% dintre cei chestonați, au spus că nu există suficiente încărcătoare de-a lungul autostrăzilor și drumurilor principale, iar 38% au spus că nu există suficiente încărcătoare aproape de zonele în care locuiesc.

 

 

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: