Stil de viață

„Medicamentele-minune” pentru slăbit nu sunt ceea ce par

Medicamentele pentru pierderea în greutate nu reprezintă o "soluţie miraculoasă" în lupta împotriva creşterii rapide a obezităţii la nivel global, a declarat Francesco Branca, directorul OMS pentru nutriţie şi siguranţa alimentară.

Organizaţia ONU a însărcinat Institutul de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, Italia, să evalueze rezultatele în ceea ce priveşte utilizarea tuturor medicamentelor pentru pierderea în greutate în cazul copiilor şi adolescenţilor - de la tratamente mai vechi precum Xenical de la GSK până la cele mai noi şi eficiente, precum Wegovy, Eli Lilly şi Mounjaro, a declarat Branca pentru Reuters.

"Genul de comunicare care s-a făcut în jurul acestor medicamente - "Am găsit o soluţie" - este greşită", a mai spus Branca.

Medicamentele pentru obezitate sunt importante, însă trebuie să facă parte dintr-o abordare mai cuprinzătoare", a subliniat el. "Aceasta nu este o soluţie miraculoasă", a adăugat oficialul OMS.

Francesco Branca a declarat că alte intervenţii, între care dieta şi exerciţiile fizice, rămân esenţiale pentru a ajuta la gestionarea obezităţii.

Cele mai recente date ale OMS arată că procentul copiilor şi adolescenţilor, cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, care sunt obezi sau supraponderali a crescut la peste 18% în 2016 de la 4% în 1975, aceasta reprezentând în prezent peste 340 de milioane de persoane.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: