Externe

Numărul decedaților a trecut de o mie

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,8 a afectat centrul Marocului, făcând oamenii să iasă pe străzi, conform BBC. Peste 1.000 de persoane au murit, potrivit celui mai recent bilanţ.

Ministerul marocan de Interne a anunţat sâmbătă la prânz un nou bilanţ: 1.037 de morţi şi 1.204 răniţi, dintre care 721 sunt în stare gravă.

Continuă misiunile de salvare şi căutare a victimelor. Epicentrul a fost la 71 km sud-vest de Marrakech, la o adâncime de 18,5 km, conform US Geological Survey (USGS). Cutremurul a avut loc la ora locală 23:11 (22:11 GMT).

USGS a declarat că seismul de vineri seara a fost neobişnuit de puternic pentru regiune.

„Cutremurele de această magnitudine în regiune sunt neobişnuite, dar nu neaşteptate. Din 1900, nu au mai avut loc cutremure M6 (magnitude 6)”, a precizat USGS.

Organismul american a prezis că „sunt posibile pagube semnificative””, menţionând că mulţi oameni din zonă locuiesc în imobile care sunt „foarte vulnerabile la cutremure”.

Televiziunea de stat Al-Aoula a arătat sâmbătă că mai multe clădiri s-au prăbuşit în apropierea epicentrului şi a transmis că mii de oameni şi-au părăsit casele după ce Institutul Naţional de Geofizică din ţară a avertizat despre replici.

În Marrakech, unele case din oraşul vechi s-au prăbuşit.

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: