Comunitate

Numărul furturilor de alimente din magazine e în creștere

Pentru că numărul furturilor de alimente din magazinele din România este în creștere mai mulți retaileri au început să securizeze alimentele precum untul sau produsele din carne. 

Salariile mici și inflația în creștere au efecte surprinzătoare în România.

Pentru că mulți oameni au ajuns în imposibilitatea de a își cumpăra produsele de care au nevoie din cauza creșterii prețurilor, unii dintre ei au recurs la alte soluții ilegale cum este furtul de alimente din magazine.

Acestea au crescut cu aproximativ 10% față de anul trecut iar mulți retaileri au început să securizeze alimentele precum untul sau produsele din carne.

Polițiștii le numesc furturi de supraviețuire care sunt greu de depistat și, pentru că prejudiciile sunt mici, de cele mai multe ori nu ajung în instanță. „O bună parte din furturi nu sunt raportate, comercianții recuperează prejudiciul și nu mai raportează nimic. Unele furturi sunt descoperite mult mai târziu, pentru că oamenii vizualizează camerele și deja nu mai este mare lucru de făcut”, a declarat, la Euronews, Vitalie Josanu, președintele Sindicatului Polițiștilor „Diamantul” care a precizat că, în cazul unui astfel de furt polițiștii se deplasează la fața locului și audiază suspectul și martorii: „Audierile pot fi făcute la secția de poliție sau chiar și la fața locului, dacă situația impune această procedură. După care - fiind vorba de un furt mic, de regulă - omul este lăsat în liberate. De cele mai multe ori nu există consecințe”.

Numărul furturilor de pe rafturi a crescut la 8.697, în primele 9 luni ale acestui an, de la 7.868 în aceeași perioadă a anului trecut.

Vizualizări: 36

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: