Externe

O femeie de 101 ani merge încă la muncă

Majoritatea oamenilor visează momentul pensionării pentru a putea să se relaxeze după o viață de muncă dar nu este cazul unei femei din Marea Britanie, care deși a trecut pragul celor 100 de ani, încă vine la muncă, conducându-și singură mașina.

Jayne Burns, care a împlinit 101 de ani pe 26 iulie, merge cu mașina de patru ori pe săptămână la slujba ei ca tăietor de țesături cu jumătate de normă. Locul ei de muncă este la 20 de minute de casa ei.

Jane Burns a încercat să se pensioneze de mai multe ori de-a lungul anilor 70 și 80. Cu toate acestea, ea continuă să se întoarcă la locul de muncă pentru că îi lipsește rutina. Burns lucrează de 26 de ani la un magazin numit Joann Fabric and Crafts.

Ea susține că magazinul este locul în care îi place să-și petreacă cea mai mare parte a timpului. „Îmi place ceea ce fac, așa că vreau să continui să o fac. Voi lucra cât de mult pot sau atâta timp cât mă vor avea ei”, a spus centenara pentru CNBC.    

Deși ar putea exista mulți factori care să ajute o persoană să trăiască o viață lungă, Burns susține că „munca a ajutat-o” să aibă o viață lungă.

Al doilea factor care o ajută să trăiască mult este construirea de relații autentice și sănătoase cu colegii ei de muncă și cu alți oameni din jurul ei, a explicat ea.

„Îmi place să vorbesc cu toți cei cu care lucrez și să mă întâlnesc cu clienții care sunt foarte drăguți”, a spus Burns. 

Deoarece ne petrecem mult timp la locul de muncă, mediul de la locul de muncă poate avea un impact mare asupra sănătății dumneavoastră. Este important să fii într-un loc în care să nu ajungi să absorbi prea mult stres.

Stresul cronic este un precursor al bolilor cronice și inflamatorii și s-a corelat în mod constant cu durate de viață mai scurte în studii. Potrivit unui studiu de 85 de ani de la Harvard, relațiile pozitive la locul de muncă duc la un nivel mai scăzut de stres, ceea ce poate ajuta la promovarea longevității.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: