Stil de viață

Omenirea va avea vaccin împotriva cancerului până în 2030

Oamenii vor avea vaccin împotriva cancerului, până în 2030, cel puțin asta e promisiunea făcută de marile companii farmaceutice.

Oamenii vor avea vaccin împotriva cancerului, până în 2030. Mai mult, progresul științific ar putea aduce vaccinuri chiar și împotriva bolilor de inimă, astfel vor fi salvate milioane de vieți. O importantă companie farmaceutică a anunțat deja că e încrezătoare că vaccinurile pentru cancer, boli cardiovasculare, boli autoimune şi alte afecţiuni vor fi gata până în 2030.

Studiile arată deja că vaccinurile se dovedesc ”extrem de promițătoare”, progresul științific fiind puternic ”accelerat” chiar și cu 18 luni datorită vaccinului Covid. Doctorul Paul Burton, director medical al companiei Moderna, crede că în cel mult cinci ani vor exista deja diverse vaccinuri ”pentru tot felul de boli”. Compania e cunoscută pentru că a dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19, alături de cel dezvoltat de Pfizer. “Vom avea acel vaccin şi va fi foarte eficient, iar acesta va salva multe sute de mii, dacă nu milioane de vieţi. Cred că vom putea oferi vaccinuri personalizate împotriva cancerului, împotriva mai multor tipuri de tumori diferite, oamenilor din întreaga lume“, a declarat dr. Burton, potrivit The Guardian.

Totodată, mai multe infecții respiratorii ar putea fi acoperite cu un singur vaccin, cum ar fi un vaccin pentru Covid, gripă și virus sincițial respirator (RSV). “Cred că vom avea terapii pe bază de ARNm pentru boli rare care până acum nu puteau fi tratate şi cred că, peste 10 ani, ne vom apropia de o lume în care vom putea identifica cu adevărat cauza genetică a unei boli şi, cu o simplitate relativă, vom putea edita şi repara boala folosind tehnologia bazată pe ARNm“, transmite Burton.

Vestea va fi primită cu siguranță cu scepticism de antivacciniști, tot mai mulți în întreaga lume, în special în țările sărace. Mai ales că implică tehnologia ARNm, cea care științific ”funcţionează prin învăţarea celulelor cum să producă o proteină care declanşează răspunsul imunitar al organismului împotriva bolii”.

“Cred că ceea ce am învăţat în ultimele luni este că, dacă aţi crezut vreodată că ARNm este doar pentru bolile infecţioase sau doar pentru Covid, dovezile de acum sunt că nu este deloc aşa. Poate fi aplicat în tot felul de domenii ale bolilor; suntem în domeniul cancerului, al bolilor infecţioase, al bolilor cardiovasculare, al bolilor autoimune, al bolilor rare. Avem studii în toate aceste domenii şi toate s-au dovedit extrem de promiţătoare”, a dat asigurări şeful Moderna.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: