Eveniment

Papa Francisc, operat de urgență

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost operat de urgenţă miercuri, sub anestezie generală, la spitalul Gemelli din Roma, pentru un risc de obstrucţie intestinală, a anunţat Vaticanul.

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale,  necesita câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile în spital în luna martie, în urma unei infecţii respiratorii, aminteşte ANSA.

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit.

Papa a declarat anul trecut că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operaţia la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: