Comunitate

Parcuri de distracții, închise pe Litoral

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis, în urma unui control, să oprească temporar activitatea a două parcuri de distracţii de pe litoral. Au fost aplicate şi două amenzi în valoare de 10.000 de lei.

Controlul a fost făcut de ANPC, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial ISCIR şi ai Primăriei comunei Limanu, judeţul Constanţa.
Au fost sancţionaţi 2 operatori economici, Popescu Business Family SRL şi Luna Park Popa SRL, pentru nereguli în funcţionarea parcurilor de distracţii.

Cei doi operatori au primit amenzi în valoare de 10.000 de lei şi li s-a interzis utilizarea aparatelor până la remedierea deficienţelor. Totodată, inspectorii au decis 
oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambii operatori economici. 
 
În urma controlului a reieşit că cele două societăţi nu aveau autorizare pentru echipamentele de agrement şi nici nu aveau făcute reviziile ISCIR, ceea ce punea în pericol sănătatea sau viaţa utilizatorilor. Inspectorii au mai găsit echipamente deteriorate, cu vopsea exfoliată, plasă elastică ruptă pentru trambuline şi rugină pe elemente de siguranţă, uzură în exces a unor elemente sau chiar lipsa unora care asigurau siguranţa consumatorilor. De asemenea, au fost unele echipamente care au avut modificări neautorizate şi a lipsit ămpământarea unor echipamente electrice. În plus, consumatorii nu au fost informaţi cu privire la denumirea echipamentului şi a modului corect de folosite.

”A oferi consumatorilor, copiilor îndeosebi, servicii de agrement prin intermediul unor parcuri de distracţii neverificate tehnic de mai bine de 7 ani, cu improvizaţii şi aparate deteriorate, este o dovadă de iresponsabilitate, din partea operatorilor economici în cauză. Vă recomandăm ca, înaintea utilizării unor astfel de echipamente, să verificaţi informaţiile afişate de prestator, precum şi starea aparatelor şi să nu le folosiţi dacă observaţi improvizaţii, deteriorări sau funcţionare anevoioasă. Evitaţi instalaţiile improvizate, pentru a nu vă pune viaţa în pericol!Litoralul românesc dispune de parcuri de distracţii autorizate, verificate şi sigure pentru consumatori, iar autorităţile statului monitorizează permanent funcţionarea în siguranţă şi conform exigenţelor legale a spaţiilor de acest fel”, a transmis Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC, într-un comunicat de presă de duminică.

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: