Eveniment

Păun nu era drogat la ora accidentului

Constantin Păun, fostul șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București, care a accidentat mortal o femeie în Popești-Leordeni nu era drogat când se afla la volan.

Poliţiştii din Ilfov anunţă că, în cazul şoferului de 59 de ani care a provocat accidentul de la Popeşti-Leordeni, soldat cu decesul unei femei şi rănirea alteia, buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul de Medicină Legală a fost negativ pentru consumul de substanţe psihoactive.

”În cazul privind accidentul rutier din data de 2 septembrie a.c., produs pe strada Unirii, din localitatea Popeşti Leordeni, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altei victime, facem precizarea că, în urma recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a consumului de alcool şi substanţe psihoactive, precizăm faptul că Buletinul de Analiză Toxicologică, emis de Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici» Bucureşti, a indicat o valoare pozitivă la consumul de alcool şi o valoare negativă la consumul de substanţe psihoactive”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Rezultatele inițiale de la drugtest au fost pozitive. Fostul poliţist Constantin Păun, colonel în rezervă, a susținut și la audieri că nu a consumat droguri, recunoscând însă consumul de alcool. Acesta lua medicamente pentru un tratament.


 
Constantin Păun este în arest preventiv după ce a produs un accident pe o stradă din localitatea Popeşti-Leordeni, soldat cu decesul unei femei şi rănirea alteia, sâmbătă, 2 septembrie.

În imaginile surprinse de o cameră amplasată în zonă se vede cum maşina condusă de fostul poliţist intră în mai multe autoturisme parcate pe stradă. O femeie de 56 de ani, care ieşise la poarta casei pentru a primi un tort de ziua ei, a fost prinsă între două autoturisme şi târâtă zeci de metri. Victima a fost transportată la spital, dar nu a mai putut fi salvată. În accident a fost rănită şi o altă femeie de 51 de ani.

Şoferul în vârstă de 59 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat şi, respectiv, cu aparatul drug test, care a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive, a anunțat poliția la o zi după accident.

Constantin Păun rămâne în arest preventiv. El a contestat măsura arestării preventive, iar Tribunalul Ilfov i-a respins miercuri contestația.

 

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: