Comunitate

Pensionarii din minerit au început protestele

Câteva sute de pensionari din minerit au protestat, luni seară, în mai multe oraşe din Valea Jiului, nemulţumiţi de deciziile de recalculare a pensiilor primite. Ei au pornit într-un marş cu maşinile personale, claxonând pe principalele străzi.

Cei care au ieşit la pensie de la exploatările miniere se consideră nedreptăţiţi, pentru că au primit decizii cu sume în minus cuprinse între 1.800 şi 2.800 de lei.

Marius Humelnicu (PSD), a declarat la Antena 3 CNN că legea "e bună, dar nu e perfectă". "Când 3,8 milioane de pensionari câștigă de la 1% la 100% și reducem din inechitățile din acești ultimi 30 de ani spunem că e bine", a declarat Humelnicu.

Marilen Pirtea (PNL), a spus la Antena 3 CNN că legea "e bună și și-a atins obiectivul, de a elimina inechitățile din sistemul de pensii".

"Ministerul Muncii nu a comunicat corect, recalculare nu înseamnă majorare pentru toate pensiile. O comunicare mai bună e necesară, ca oamenii să nu-și creeze iluzii. Cazurile izolate cu poștașii din varii motive, din exces de zel, bună credință au dus la acele situații care sunt cazuri marginale", a spus Pirtea.

 

Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: