Comunitate
Porumbul fiert, de zece ori mai scump pe Litoral
Banalul porumb fiert capătă altă valoare la malul mării, acolo unde comercianții ambulanți îl vând de zece ori mai scump decît producătorii.
Comercianții ambulanți cer un prețscump pentru alimentul care, de obicei, este unul accesibil. Pe litoral, porumbul fiert se transformă într-un adevărat produs de lux.
De la producător și până ajunge pe plajă prețul porumbului explodează, ajungând uneori să coste chiar de 10 ori mai mult decât suma cu care a fost cumpărat de la producător iar un știulete costă nici mai mult, nici mai puțin decât 10 lei.
Turiștii îl cumpără și la acest preț neștiind că porumbul fiert îi poate îmbolnăvi pe loc. Plimbat prin soare, pe plajă., cât e ziua de lungă, preparat în condiții suspecte, poate fi contaminat cu bacterii periculoase precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli.
Porumbul pe care oamenii îl achiziționează pe plajă este vândut de către fermieri la prețul de doar un leu în piețele en-gros din județul Dolj.