Politică

PSD forțează demisia lui Firea

O parte din liderii PSD consideră că ministrul Familiei, Gabriela Firea, ar trebui să demisioneze din funcție în urma scandalului public legat de azilele groazei, au declarat vineri surse social-democrate pentru Știripesurse.ro.


Firea, prim-vicepreședinte PSD, nu intenționează să demisioneze, spun sursele citate, spunând că nu are nicio legătură cu neregulile din azile. Pe de altă parte, Firea a dat de înțeles în PSD că „se pune la dispoziția partidului” în acest caz, dacă forul de conducere al PSD îi va solicita să demisioneze, conform surselor citate.

 
 
Liderii PSD care sunt de părere că prelungirea acestui scandal va provoca o problemă de imagine majoră partidului pun presiune ca Firea să demisioneze „cât mai repede” din funcția de ministru, până săptămâna viitoare.

 
Susținătorii acestei teorii consideră că „vom ieși șifonați” dacă e nevoie să se ajungă în CPN al PSD la un vot pentru demisia lui Firea sau retragerea sprijinului politic acordat acesteia. De asemenea, „o să pară că a demisionat la presiunea străzii” în loc să transmită mesajul de asumare politică, mai spus sursele citate.
 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: